Over Maat Kappers

Historie

Maat Kappers is in 1968 ontstaan.
Henk Maat (senior) startte op 15 jarige leeftijd als scheerjongen in Rotterdam Noord en wist al snel dat hij een eigen herensalon wilde.

Zo begon de historie van Maat Kappers en ontstond in 110 Morgen de eerste winkel. Na een jaar verhuisde hij naar het Samuël Esmeijerplein in Rotterdam Alexanderpolder. In eerste instantie als een echte herensalon. Maar al snel waren de dames ook welkom. Na de opening van het filiaal aan het Samuël Esmeijerplein volgde een tweede filiaal in Ommoord, namelijk in winkelcentrum Hesseplaats. Daarna ging het rap en kwamen er vele vestigingen bij.

Inmiddels was ook Henk Maat (junior) aan boord gestapt. Na zijn vakopleiding te hebben gedaan kreeg hij de kans om het runnen van de zaken van zijn vader over te nemen. Ook hij breidde de zaken uit en is tot op heden verantwoordelijk voor 8 filialen.

Samen met zijn enthousiaste en gespecialiseerde haarstylisten vormen zij een top team die in alle salons graag voor u klaar staan.

Onze blond- en donkerkleuringen.

Voor het kleuren van het haar werken wij met de producten van Schwarzkopf Professional. Fibreplex is hierbij een onderdeel. Het beschermt uw haar zo optimaal mogelijk. 

Deze nieuwe techniek  is toegevoegd aan de verfproducten en zorgt er voor dat uw haar tot 90% minder haarbreuk heeft tijdens en na de kleurbehandeling.

Vooral voor blondkleuringen met de Blondme producten, kleuringen met de balayagetechniek of voor het  maken van highlights of lowlights is Fibreplex onmisbaar voor uw haar.

Onze kleurspecialisten kijken niet alleen naar het haar, maar juist ook naar uw gezichtsvorm, kleur van de  kleding die u vaak draagt en de make-up die u dagelijks gebruikt. Zo komen zo tot een perfect resultaat.

Wij kunnen de volgende kleurtechnieken toepassen: 

  • Kleuring met folietechniek
  • Kleuring met pallettechniek
  • Freehand coloring techniek

Maat Kappers en het knippen van de perfecte coupe.

Voor de laatste modelijn op het gebied van kapsels en kleuringen trainen wij onze hairstylisten/kappers volgens de Essential Looks lijn van Schwarzkopf. Wij  volgen de laatste trends en mode en houden nauwlettend de daarvoor beschikbare mediakanalen in de gaten. Bij Maat Kappers kunt u terecht voor diverse stijlen kapsels, van oldschool herenkapsels, verschillende stijlen de boblijn, maar ook voor de dames op leeftijd voor permanent. Speciaal voor de dames met lang haar beschikt Maat Kappers over ‘langhaar’ (kleur)specialisten. 

Bij Maat Kappers maken we van elk kapsel een perfecte creatie.

Onze haarproducten.

Om uw haar in goede conditie te houden werken wij  met de beste producten van Schwarzkopf Professional en Maria Nila.

Vegan ofwel het gebruik van puur natuurlijke en eerlijke producten voor het haar is een nieuwe stroming in kappersland en voor deze producten gebruiken wij het Scandinavische merk Maria Nilla. Van shampoo tot aan haarmaskers, en alles daar tussenin.

De producten van Maria Nila zijn niet getest op dieren, vrij van parabenen en vrij van Amonia.
Maat Kappers vindt het belangrijk deze producten aan haar klanten te kunnen aanbieden.

De uitgebreide verzorgingslijn van Schwarzkopf bestaat, voor wat betreft de shampoos,  al uit 28 varianten. Wij kunnen zodoende voor elk haartype en kapsel een shampoo adviseren.

Om uw haar te ‘finishen’ hebben wij verschillende stylingproducten van Osis zoals wax, diverse gelsoorten en verstevigingsproducten. Allemaal verkrijgbaar in  diverse sterktes.

Maat Kappers, bruidkapsels en visagie.

Een trouwdag is een speciaal moment in uw leven en u wilt er perfect uitzien op deze dag.

Speciaal voor deze dag hebben wij een arrangement voor bruidkapsels en make-up. Wij maken altijd eerst een proefkapsel inclusief make-up.

Op de trouwdag zelf bepaalt u de vestiging en onze visagist en kapster staan voor u klaar.